dimecres, 3 de juny del 2009

Estalviar és un deure i una obligació de tots, de l'Ajuntament també.



Matí atrafegat pel que fa a l'agenda.

A dos quarts de deu del matí primera reunió. Avui amb una empresa privada que em volia explicar les noves línies de treball que s'han marcat per aquest 2009-2010. Tema principal, les noves normatives lumíniques que molt aviat s'imposaran des de la Unió Europea i les sensacions que tindran que pagar les ciutats per el CO2 emès. Una reunió agradable que m'ha aportat nous coneixements amb aquesta matèria. Aquestes noves normatives i canvis també afecten a la nostra població per aquest motiu ens faran una visita a l'Ajuntament i una reunió amb el Regidor Joan Mas sempre obert a noves propostes.
A les onze primera comissió, avui dimecres d'hisenda.
Una comissió de tràmit, temes de personal, factures, responsabilitat patrimonial etc etc...
El punt més important i més interessant ha sigut l'informe que vam reclamar el mes de març sobre el desenvolupament de les tasques de la tècnica i planificació econòmica Carmen Cazcarra.
Aquesta nova figura va entrar a l'Ajuntament el mes de novembre del 2008 i la PLIC i va donar suport. Va ser una decisió consensuada entre tots els membres del partit, malgrat enteníem que no era un bon moment per augmentar la despesa corrent. El fet que la PLIC votés a favor, tal i com ja vam explicar en el Ple, era perquè una de les tasques de la tècnica era buscar nous recursos econòmics, optimitzar els que ja tenim i portar un millor control de la despesa.
Passats sis mesos, vam demanar aquest informa per tal de saber en quina direcció anaven les propostes.
Sincerament i després de l'amplia explicació, tot sembla que s'està fent una bona feina. Amb poc més de mig any i sense haver tingut anteriorment cap contacte amb l'Ajuntament de Cambrils tampoc es poden demanar solucions i resultats immediats, però sembla que la línia va en bona direcció.
Un dels temes que preocupa més a la PLIC i que personalment ja fa temps que estic incidint molt, és amb el procés de compres. En un any on les coses pinten com pintem, l'administració encara té que fer més esforços a l'hora de comprar. Demanem que es revisin les condicions d'oferta i que s'accepti la figura del negociador. Pensem que el cap de l'any haurem fet un millor estalvi.Aquest suggeriment ve donat sobretot per la compra de cotxes. Quan des del departament de compres es van sol.licitar les ofertes per diferents vehicles en cap moment dins de les bases i havia la possibilitat d'adquirir un cotxe amb KM 0 o de gerència. El Camp de Tarragona com la resta de l'estat té una "sobrecarga" d'aquests cotxes, i de ben segur haguessin aportat un bon estalvi en aquesta inversió.
Aquest és un exemple el qual el podem aplicar en altres apartats. Aquest suggeriment de la PLIC ha estat ben acollit per la tècnica com també per la pròpia Regidora d'hisenda Anna Peláez.
Hem acabat aquesta reunió amb un encàrrec per la tècnica, hem sol.licitat un estudi de la EPEL de Ràdio i Televisió. Les darreres reunions ens fan patir i creiem que un estudi ens pot marcar noves línies de treball per tal de reduir la despesa d'aquesta empresa municipal.
A les dotze, comissió de mobilitat. Aquesta és una de les comissions més participatives per part dels tres grups de l'oposició pel que fa a propostes. Tal i com van suggerir els veïns en el consell consultiu de seguretat celebrat el passat dijous, hem proposat a la regidora la possibilitat d'asfaltar i millorar els aparcaments disuasoris per tal de que els ciutadans no tinguin la sensació de deixar el seu vehicle en un descampat. També cal revisar la llum d'aquests aparcaments.
Quatre gestions més a l'Ajuntament i cap a casa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada