dilluns, 1 de juny del 2009

Pere Navarro treu una nota molt alta com a pregoner.

REVISTA CAMBRILS

L'acte del pregó de la Fira de Cambrils, és un acte d'aquells que passen a ser entranyables.Ara el celebren a la Sala d'actes del Casal d'avis, però personalment suggereixo a l'Ajuntament que torni el seu lloc d'origen a la Cripta de l'Ermita.

La Cripta, que després de la seva remodelació està fantàstica, és més petita però més acollidora. Segurament estaríem d'acord que és un espai especial.

Recordo quan treballava a Ràdio Cambrils que aquesta cita era sagrada. Començàvem a provar la mòbil el dilluns perquè funcionés el diumenge. Aleshores no hi havia tanta tecnologia n'hi tants recursos com ara ( el 2008 la ràdio i la televisió de Cambrils ens ha costat uns 750.000 euros aproximadament), la nostra unitat mòbil anava amb antenes directives. Això volia dir que l'antena que hi havia sobre la taulada del cinema havia d'anar en direcció a l'antena que hi havia a la unitat. Qualsevol freqüència que es fiques pel mig ja era motiu suficient com perquè allò no anés de cap manera. Aleshores els encarregats de fer aquest gran desplegament eren la Carme Serra, el Ramon Farré i una servidora. Us podria estar explicant anècdotes fins demà al matí, però em quedo amb la que ahir em va venir el cap quan vaig anar al Pregó. Durant la setmana ho havíem preparat i provat tot, la Carme els estudis centrals, el Ramon i jo mateixa a la Cripta, després de fer moltíssimes proves allí no s'escoltava res, n'hi "freixit", paraula molt tècnica d'aquells moments!. Veure treballar el Ramon com tècnic ha sigut sempre un espectacle. Finalment algú l'hi va preguntar: escolta ja la tens endollada la mòbil?. Doncs efectivament s'havia oblidat del més important, posar la clau que donava energia per poder emetre. Miraculosament vam començar la retransmissió a l'hora.

Deixem la ràdio i parlem del Pregó.

Pere Navarro va fer un pregó excel.lent, de fet quan em van dir que era ell l'escollit ja vaig pensar que seria genial poder escoltar-lo. Un pregó que en cap moment va cansar a ningú d'allí presents, va arrancar més d'un somriure i també més d'una llàgrima. Un repàs pels moments viscuts a la Fira, compartir sentiments i records, i fins i tot amb algun punt reivindicatiu, va fer d'aquest pregó dels millors que he escoltat.

Escoltar el Pere amb la seva fonètica, amb la seva dicció i amb aquella manera de llegir tan tranquil.la, és sempre un plaer. Bons moments també els que ens ha fet passar a la ràdio quan ens feia una visita. Estaria bé que la revista cambrils on-line penges tot el contingut per aquells que no van assistir.

De tot el que ens va explicar i va haver un tema que jo mai havia pensat i que després d'escoltar-lo crec que té tota la raó. Va ser en una de les parts reivindicatives entre cometes, en Navarro no li agrada gens el nom que té el seu barri, el barri de l'Eixample, pensa amb bon criteri que és un nom poc personal, l'hi hagués agradat més que fos per exemple, el barri de l'Estació. És d'aquelles coses que quan te les expliquen i caus.

A banda del pregó com cada any, elecció de les Pubilles i de l'Hereu. La meva amiga Mònica segur que em tornaria a dir que sóc molt "friki", però a mi això de les pubilles i els hereus m'agrada molt, sobretot per la indumentària que ens recorda que a Catalunya també tenim vestit típic. Per sort aquesta tradició encara la tenen molts pobles entra ells la nostra ciutat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada