dimecres, 12 de maig del 2010

El Sindicat de Periodistes es mou i això pica!

El passat dimecres vaig assistir a una xerrada del Sindicat de Periodistes de Tarragona sobre el paper dels caps de premsa.
Pel que fa a la xerrada us haig de dir que poques conclusions noves en vaig treure. Les redaccions dels diferents mitjans estan tallades de personal. No podem posar a tothom en un mateix sac però si que estic d'acord amb allò que algun cap de premsa acaba com a comissari polític. Tot i així, haig de dir a favor dels caps de premsa que tenen  un paper difícil a jugar ja que es troben entre dos fronts oberts, el polític de torn i el periodista.
Resulta que aquest tipus de xerrades obertes molesten. Entre els molestats es troba el col.legi de periodistes, fins el punt de criticar de manera poc professional als companys que es trobaven en aquella taula. D'aquest fet ens en vam assabentar quanva intervenir el director de Canal Català Tarragona, el Joan Martiinez.
Em sembla indignant que un col.lectiu com el col.legi de periodistes faci aquestes aportacions tan poc professionals i menys originals.
He acabat deduint que evidentment que molesta el sindicat. Des de l'arribada d'en Ricard Checa no sabria dir-vos la quantitat d'activitats que s'estan realitzant però són moltes. Inquiet, crític, sense pèls a la llengua, original, amb sentit de l'humor, amb caracter fort,  amb hiperactivitat i unes quantes coses més, en Ricard ha entrat a Tarragona com una ràfega d'aire. Per alguns aquest aire és pura tramuntana, que molesta i que per provoca  mal de cap,   per altres és aquell aire que t'acaricia la cara quan et mors de calor.
Senyors del col.legi de periodistes, crec que a la demarcació de Tarragona  hi ha coses molt més importants en les que esmerçar comentaris i esforços. M'hagués agradat escoltar-los quan l'Ajuntament de Cambrils va prohibir incloure dins del seu butlletí municipal els articles d'opinió de l'oposició perquè molestaven i no tenien la línia que volia l'equip de govern. Aquí és on han de ficar-hi esforços, amb aquest exemple i en molts altres que hi ha a la demarcació.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada