dimecres, 28 d’abril del 2010

Ara toca la EPEL de Turisme.


Ahir vam tenir ple. Gairebé 4 hores amb més de trenta punts. Modificacions de crèdit, modificacions en el Poum i altres punts molts d'ells de tràmit.
Un dels punts que més em preocupa és la Comissió d'estudi per a fer l'EPEL de Turisme.
De fet aquesta legislatura passarà a l'historia entre d'altres coses per la quantitat d'EPELS que s'han creat.
Després de molts anys de funcionament del Patronat Municipal de Turisme ara arribat el moment, així ho creu l'equip de govern, d'evolucionar i passar a ser una EPEL.
La EPEL té uns estatuts molt clars, i és precisament aquest fet el que no m'acaba d'agradar. El Patronat permet tenir diferents col.lectius del teixit empresarial i vinculat amb el turisme, on poden aportar les seves idees, inquietuds i queixes. En canvi la EPEL només permet tenir dues persones del teixit social.
És a dir la EPEL té, la part tècnica (gerent, càrrec de confiança etc...), la part política representada per tots els partits del consistori, i dues persones encarregades de representar a tot el sector turístic.
Caldrà veure com encaixen aquesta evolució ( definició que dona la regidora de turisme). Per part nostre, és a dir per els membres de la PLIC, ens importa molt aquesta opinió. Ahir ho vam votar en contra, això no vol dir que si els membres del Patronat i donen absolut suport podem modificar el nostre sentit de vot quan es constitueixi definitivament.
Tota "evolució", té coses positives i negatives. En aquest cas, cal tenir clar que la part més positiva és la recuperació de l'IVA que quan es parla de pressupostos importants estem parlant d'una quantitat important de diners que podrà ser invertida amb més accions. Per altre banda aquest tipus d'empresa (EPEL) també permet agilitzar molts tràmits que a vegades són més burocràtics que no pas un altre cosa.
Aprofito per felicitar a tot el personal del departament perquè realment són uns gran professionals.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada