divendres, 21 de maig del 2010

Diagnostic: herpes primaveral!

L'alcalde assegura que l'oposició és com un "herpes primaveral"

L'oposició va ser ahir titllada per l'alcalde com a "herpes primaveral", referint-se a que cada any per aquestes èpoques els tres grups "fan una minicampanya per desestabilitzar el govern". En aquesta ocasió, segons Benaiges, "toca fer discurs polític" sobre la Policia local.
Tota Revista Cambrils

Sense visitar el metge m'han diagnosticat herpes primaveral. Sense seguir els consells dels professionals el primer que faig és visitar el meu amic google. Em pregunto, serà greu això de l'herpes? crec que no, el sr.wikipedia em diu: "lesió o malaltia cutánea inflamatoria que es caracteritza per l'aparició de petites vesículas, causada pel virus herpes hominis dels tipus I i II". Res que no tingui solució.
De fet aquest herpes primaveral se l'haguessin pogut diagnosticar el tripartit de Cambrils fa uns anys, pels voltants del 2002. La gravetat dels fets d'aquell moment tenen molt a veure amb els d'ara. A veure si sortiran del govern per la porta que van entrar.  És el que té governar amb una majoria justa com un pany de cop.
Potser caldria que els companys de govern, ICV i ERC també diguessin alguna cosa sobre tot el que està passant  a la  Policia local. Recordo altres episodis, on la foto era de suport absolut entre totes les forces i si realment estan d'acord amb el tarannà de la Sr Forcadell potser que li donin suport, ella segur que ho faria.
Que a la Poloicia Local hi han hagut irregularitats no és cap novetat. En tot cas poc projecte i havia sobre la taula quan han portem 4 cap i tres projectes. Sort que hi havia un estudi que els deia molt bé cap on havien d'anar. Això si el punt n. 1  aviat el van tenir fet.
Espera el dimecres per a donar alguna explicació a la població quan la premsa anava farcida d'aquesta noticia frega l'insult. L'altre vegada ja van fer exactament el mateix, van esperar que parles la premsa per després sortir a donar respostes. Ara veig que a banda de contestar ens diagnostiquen malalties.
La ciutadania que hagut d'esperar 4 dies per saber que deia el màxim responsable de la ciutat, no és pas un cas aïllat, l'oposició que representa el 50% dels ciutadans tampoc no van ser informats de res. És més, el dimarts el Diari de Tarragona amb declaracions de la Regidora Laura Forcadell, a banda de negar els fets deia que s'havia activat el protocol de la Grip A. Per favor, després s'enfaden si utilitzem la paraula còmic!
La resposta la sabem tots, aquí no passa res, no hi ha conflicte però hem buscat un mediador, el Sr Bergadà va plegar sense tenir cap pressió política, i a la policia cada dia porten un coc ràpid per esmorzar junts amb quatre sucs, es fa una negociació col.lectiva per acabar fen un curs per decret d'alcaldia, i podriem seguir...... Amb tot això l'oposició té herpes primaveral. 
Ja em perdonareu però tinc que anar ràpidament a la farmàcia perquè em pica molt això del herpes.
Per cert us recomano aquesta noticia avui.
Cambrils ingresó 1.505 euros diarios de multas en los dos últimos años

Los vecinos ‘festejan’ la relajación de los agentes, como consecuencia de las bajas laborales, durante estas semanas . Hasta ahora, la tolerancia había sido cero

Read more...

dimarts, 18 de maig del 2010

L'oposició de l'Ajuntament de Cambrils demana la dimissió de la Regidora Laura Forcadell.

COMUNICAT ÍNTEGRE DELS GRUPS DE L'OPOSICIÓ

Els partits que en aquest moment ens trobem exercint tasques d’oposició a l’Ajuntament de Cambrils, Plataforma Independent Cambrilenca, Convergència i Unió i Partit Popular, hem seguit amb preocupació els esdeveniments ocorreguts al si de la Policia Local i que s’han fet públics per part del SINDICAT DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA-UGT I el SINDICAT PROFESSIONAL DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA mitjançant comunicats amb el descriptiu títol de “ELS AGENTS DE LA POLICIA LOCAL DE CAMBRILS: LES TITELLES DE LA REGIDORA DE SEGURETAT CIUTADANA I MOBILITAT” i "LA DEGRADACIO DE LA IMATGE DELS AGENTS DE LA POLICIA LOCAL DE CAMBRILS DAVANT LA CIUTADANIA".

En aquests escrits es descriu la situació laboral dels agents com de “crispació constant”, arribant a qüestionar la direcció política i operativa del col•lectiu.
Les queixes van des d’imposicions i vulneracions de les condicions de treball a les amenaces d’obrir expedients per part de la Regidora i els Caps.
Tot plegat coincideix amb les diferents denuncies publiques que l’oposició de Cambrils hem anat presentant contra la gestió política de la Regidora Forcadell, que ens van portar fins i tot a presentar una moció de reprovació.
Evidentment aquella moció venia generada per un conjunt de fets que aquests escrits ratifiquen en tots els punts, tot i que el detonant en aquell moment va ser la polèmica de les zones blaves.
Entre d’altres assumptes, aquesta oposició ens vam mostrar contraris al procés de selecció del primer Cap, realitzat per lliure designació, que va portar molts problemes i que va acabar amb la dimissió del Sr. Bergadà. Per cert, en una noticia apareguda al Diari de Tarragona, el mateix Sr. Bergadà denunciava pressions politiques.
Un fet objectiu és que per la Policia Local han passat quatre Caps en només tres anys, fet insòlit i força il•lustratiu.
Aquesta estructura operativa es va complicar amb el nomenament de Coordinadors d’Àrea, que tot i amb els vots en contra dels grups de l’oposició van comportar la creació de la figura dels Coordinadors d’àrea.
La Regidoria de Mobilitat i Seguretat Ciutadana en crea tres: el cap de grup de la Unitat Administrativa de l’àrea de seguretat i vialitat, el cap de grup de la unitat d’inspecció i el coordinador de la policia local.
Un altre punt d’inflexió va ser el procés formatiu de la Policia, que bàsicament es posava en mans d’na empresa vinculada al PSC i que es va imposar als agents mitjançant un Decret d’Alcaldia. Ara ens trobem en que aquests no eren els únics problemes, si no que aquesta formació els obligava fins i tot a anar-hi fora de l’horari laboral.
El sindicat de policies va presentar una denúncia al Jutjat i se’ls va donar la raó declarant que no els podien obligar a l’esmentada formació.
La pràctica d’imposicions i la manca de diàleg han estat reiteradament assenyalats per part dels grups polítics aquí presents, ja que les hem patit en primera persona al llarg d’aquest mandat.
No cal oblidar que el Sr. Alcalde pretenia exercir la censura prèvia als escrits de cada grup que tradicionalment eren inclosos al Butlletí Municipal, i que la nostra negativa va portar a l’eliminació dels mateixos, comportant una resolució del Síndic de Greuges donant-nos la raó.
Però el més greu es que aquest procés degeneratiu de la convivència interna a la Policia Local, institució que durant molts anys ha estat exemple de resultats a tot Catalunya, ha acabat afectant directament a la població de Cambrils.
Hem pogut saber que durant els últims dos mesos un gran numero d’agents, que no desvetllarem per responsabilitat i pensant en la seguretat de la ciutat, no es trobava en condicions d’exercir les seves responsabilitats.
És molt greu que l’equip de govern, i en especial la regidora, no ens comuniqués aquesta situació excepcional a l’oposició, que representem a la meitat de la ciutadania.
També trobem indignant que aquesta situació vingui derivada per les actuacions erràtiques i capritxoses de la Sra. Forcadell, el que ens demostra definitivament la seva incapacitat per desenvolupar el càrrec que ocupa.
Per això no ens queda més remei que demanar la seva dimissió immediata, o, en tot cas la seva destitució per part de l’Alcalde, així com la renúncia de l’actual Cap.
El Sr. Benaiges va tancar files amb la Regidora i es va fer responsable de les accions de la mateixa, segons consta a l’acta del Ple de 3 de juliol i que literalment diu: “El Sr. Alcalde recolza la gestió de la regidora que ha demostrat ser capaç de gestionar una àrea com és la Policia Local. Que té la seva absoluta confiança, que ell demanaria la reprovació de tota la oposició, però no cal perquè ja els hi va donar el poble de Cambrils.”
En el cas de que mantingui aquesta actitud, i degut a la gravetat dels fets que estem patint, el Sr. Alcalde hauria de fer el mateix.
En tot cas no podem acabar aquest comunicat sense fer menció al col•lectiu de la Policia Local, del que no posem en dubte ni la seva professionalitat ni la seva dedicació, demostrada al llarg de molts anys de servei a aquesta població.
Noticies relacionades:
revista cambrils
Diari de Tarragona, última hora:

Read more...

dimecres, 12 de maig del 2010

El Sindicat de Periodistes es mou i això pica!

El passat dimecres vaig assistir a una xerrada del Sindicat de Periodistes de Tarragona sobre el paper dels caps de premsa.
Pel que fa a la xerrada us haig de dir que poques conclusions noves en vaig treure. Les redaccions dels diferents mitjans estan tallades de personal. No podem posar a tothom en un mateix sac però si que estic d'acord amb allò que algun cap de premsa acaba com a comissari polític. Tot i així, haig de dir a favor dels caps de premsa que tenen  un paper difícil a jugar ja que es troben entre dos fronts oberts, el polític de torn i el periodista.
Resulta que aquest tipus de xerrades obertes molesten. Entre els molestats es troba el col.legi de periodistes, fins el punt de criticar de manera poc professional als companys que es trobaven en aquella taula. D'aquest fet ens en vam assabentar quanva intervenir el director de Canal Català Tarragona, el Joan Martiinez.
Em sembla indignant que un col.lectiu com el col.legi de periodistes faci aquestes aportacions tan poc professionals i menys originals.
He acabat deduint que evidentment que molesta el sindicat. Des de l'arribada d'en Ricard Checa no sabria dir-vos la quantitat d'activitats que s'estan realitzant però són moltes. Inquiet, crític, sense pèls a la llengua, original, amb sentit de l'humor, amb caracter fort,  amb hiperactivitat i unes quantes coses més, en Ricard ha entrat a Tarragona com una ràfega d'aire. Per alguns aquest aire és pura tramuntana, que molesta i que per provoca  mal de cap,   per altres és aquell aire que t'acaricia la cara quan et mors de calor.
Senyors del col.legi de periodistes, crec que a la demarcació de Tarragona  hi ha coses molt més importants en les que esmerçar comentaris i esforços. M'hagués agradat escoltar-los quan l'Ajuntament de Cambrils va prohibir incloure dins del seu butlletí municipal els articles d'opinió de l'oposició perquè molestaven i no tenien la línia que volia l'equip de govern. Aquí és on han de ficar-hi esforços, amb aquest exemple i en molts altres que hi ha a la demarcació.

Read more...

dijous, 6 de maig del 2010

El més calent és a l'aigüera.

"El més calent és a l'aigüera" una frase feta que resumeix una reunió de més de dues hores dels líders d'aquest estat.
Una reunió per complir el que ens marca l'Unió Europea i que els dos cervells no van aclarir res. Una perduda de temps absoluta i amb les conseqüències que això implica. Els inversors ja han demostrat en diferents moments d'aquesta legislatura la poca confiança que tenen aquest govern i el poble ja n'està fins els trons. Si realment el Sr Rajoy no veu clara les coses i va a reunir-se amb Zapatero només per sortir a la foto i sense voler arribar a cap concreció no cal que perdi el temps i que es quedi a casa.
Si el Sr Zapatero pretén reunir-se amb el lider de l'oposició i no pensa cedir amb res també que es quedi a casa.
Mentre la gent es desespera amb el panorama que tenim. Economistes que ens estan dient que no ens mirem tan de lluny el que està passant a Grècia, d'altres que ja fa dies que tornen a parlar de la pesseta, i pin i pon perdent el temps. Un temps que ens va en contra i que no podrem recuperar.
Satisfacció per part dels dos per pactar el que ja havien acordat i para de comptar.
Avui un altre reunió que només ens aportarà una imatge, Rajoy i Montilla. Dues hores més perdudes en l'agenda per els dos polítics i un altre imatge de decepció per la nostre ratina.
Ens fan falta solucions i que algú desembussi aquest moment de crisi i de mal estat general.

Read more...

dimarts, 4 de maig del 2010

Tarragona de Tapes, un 10.


Tarragona de tapes ha sigut un gran èxit. Aquesta iniciativa d la Cambra de comerç en aquesta segona edició s'ha consolidat.
Vaig tenir la sort de poder anar al barri del Serrallo aquest dijous i me'n vaig emportar una gran sorpresa. Un ambient excepcional per un dia entre setmana i sens dubte una generació de negoci per els restaurants participants.
A Catalunya, aquesta cultura d'anar de tapes no la tenim gaire, però després de veure el moviment que ha generat potser que els restaurants s'ho plantegin.
La participació s'ha multiplicat el 100%, entre setmana cada un dels establiments ha servit 600 tapes i en cap de setmana 1000. Jo no faré els números però només cal donar-li el preu a cada una per tendria les xifres clares.
L'esforç dels restaurants per poder donar aquest servei ha sigut monumental però de be segur que un cop passat i amb la tornada del moviment normal ho trobaran a faltar.
Suggereix-ho que per properes edicions es faci un seguiment per tal de que la qualitat al llarg dels dies no vagi. Ho dic en concret per un restaurant que per falta de bona conservació va servir la seva degustació amb sabors poc o gens agradables. D'aquesta forma aquells restaurants que enguany no han pogut participar podran tenir l'opció de lluir les seves tapes en properes edicions.
Vull felicitar a Rafael Olivier, ell amb la seva geladeria va voler arriscar i els paladars ho vam saber apreciar. Crema d'espàrrecs, amb un gelat de formatge i cruixent de parmesà. Era un risc perquè la cultura del gelat precisament és amb sabors dolços, aquí no hi ha punt mig ho t'agrada o no. Personalment el vaig trobar genial.
M'agradaria que la meva ciutat, Cambrils, tingues iniciatives com aquestes que enriqueixen els paladars, les relacions socials i el moviment empresarial.

Read more...