divendres, 30 d’abril del 2010

Jordi Estadella, et recordaré amb un somriure.

Un dia més el món periodístic es vesteix de dol. Avui per acomiadar en Jordi Estadella. La seva carrera periodística va començar a la ràdio, el seu primer treball a la televisió va ser " No te rias que es peor", el recordo en el programa Filiprim de Tv3 i sobretot a TV1 amb 1,2,3. El seu darrer treball era un programa de ràdio dedicat a una de les seves passions la gastronomia.
Ha tingut una llarga carrera i ens ha fet passa moments molt divertits. Una veu profunda per un home excel.lent.
Amb el Jordi hem coincidit diferents cops, però recordo un dia molt especial a Cambrils on vam poder compartir un sopar. Es tractava de la inauguració d'un restaurant i un cop va marxar tota la gent ens vam quedar a fer-li una entrevista que va acabar amb una tertúlia. La seva veu et quedava impregnada a la pell, escoltar-lo a parlar de gastronomia era un plaer. Un home intel·ligent, senzill, amable que transmetia pau i tranquil·litat.
Estimat Jordi, et recordaré amb un somriure

Read more...

dijous, 29 d’abril del 2010

Consultes, 25 d'abril 2010


Gràcies a un col.lectiu, Cambrils també va poder dir la seva aquest passat cap de setmana.
La participació del 10.02% no és per tirar coets, hem de ser sincers. Però la Plataforma que va impulsar aquesta iniciativa no ha disposat del temps suficient i tampoc ha tingut el suport necessari. Així doncs malgrat sigui un 10%, la valoració personal és positiva. ( Revista Cambrils)
Un total de 2315 vam votar si, i 216 vots van dir no. Aquest si que és un resultat aclaparador.
Una no deix de preguntar-se que passaria realment si aquestes consultes fossin vinculants i gaudissin de totes aquelles plataformes ( publicitat, cartells, euros etc...) que s'utilitzen en una campanya.
A Cambrils quan va entrar aquesta moció al Ple per tal de donar suport si algun col.lectiu decidia tirar endavant la consulta, el resultat va ser desfavorable pels vots de PSC, PP i IV. Els companys d'ERC es van avançar entrar aquesta moció abans que hi hagués una iniciativa del teixit social i aquesta va ser l'excusa per els companys del PSC i IV per no donar suport. Pel que fa a la PLIC, com molt bé ja sabeu vam donar el vot favorable, precisament perquè som un partit independent i en el nostre col.lectiu i tenim militants de totes les tendències polítiques. A més, recordem que la consulta donava la oportunitat a dir si o no.
Els ciutadans estan una mica cansats de dir la seva i que després no serveixi per gran cosa. Recordo en una entrevista que vam fer sobre aquest tema a Canal Català a Tarragona , que molts dels enquestats deien que no votarien precisament perquè no era vinculant.
Malgrat tingui una molt bona relació amb els companys del Partit Popular a Cambrils, no puc deixar de banda la indignació que m'agafa cada dia quan escolto la seva líder amb afirmacions dignes d'estudi.
Precisament Sanchez-Camacho parlant d'aquest diumenge s'ha lluit. De totes les declaracions la que més em sorprèn és aquesta que opina sobre Montilla, - “ ha mostrat novament la seva debilitat i que no té cap capacitat de lideratge dins els seu propi Govern, ja que membres del seu propi Govern van anar a votar a les consultes independentistes”-. Aquí ja queda més que clar el seu tarannà, no faré cap més aportació.
Si feu una ullada a l'enllaç podreu llegir altres afirmacions que no són menys importants.
No esperava pas entrar a la seva web i trobar un altre contingut però no crec que sigui cap anormalitat que membres del PSC votessin. Parlant de desviar les mirades, frase que diu cada dia, jo em pregunto, si les seves declaracions no són per desviar els seus propis errors tot repartint tríptics sense mirar els continguts. Felicitats a la Plataforma Cambrils decideix.

Read more...

dimecres, 28 d’abril del 2010

Ara toca la EPEL de Turisme.


Ahir vam tenir ple. Gairebé 4 hores amb més de trenta punts. Modificacions de crèdit, modificacions en el Poum i altres punts molts d'ells de tràmit.
Un dels punts que més em preocupa és la Comissió d'estudi per a fer l'EPEL de Turisme.
De fet aquesta legislatura passarà a l'historia entre d'altres coses per la quantitat d'EPELS que s'han creat.
Després de molts anys de funcionament del Patronat Municipal de Turisme ara arribat el moment, així ho creu l'equip de govern, d'evolucionar i passar a ser una EPEL.
La EPEL té uns estatuts molt clars, i és precisament aquest fet el que no m'acaba d'agradar. El Patronat permet tenir diferents col.lectius del teixit empresarial i vinculat amb el turisme, on poden aportar les seves idees, inquietuds i queixes. En canvi la EPEL només permet tenir dues persones del teixit social.
És a dir la EPEL té, la part tècnica (gerent, càrrec de confiança etc...), la part política representada per tots els partits del consistori, i dues persones encarregades de representar a tot el sector turístic.
Caldrà veure com encaixen aquesta evolució ( definició que dona la regidora de turisme). Per part nostre, és a dir per els membres de la PLIC, ens importa molt aquesta opinió. Ahir ho vam votar en contra, això no vol dir que si els membres del Patronat i donen absolut suport podem modificar el nostre sentit de vot quan es constitueixi definitivament.
Tota "evolució", té coses positives i negatives. En aquest cas, cal tenir clar que la part més positiva és la recuperació de l'IVA que quan es parla de pressupostos importants estem parlant d'una quantitat important de diners que podrà ser invertida amb més accions. Per altre banda aquest tipus d'empresa (EPEL) també permet agilitzar molts tràmits que a vegades són més burocràtics que no pas un altre cosa.
Aprofito per felicitar a tot el personal del departament perquè realment són uns gran professionals.

Read more...

dimarts, 27 d’abril del 2010

Han tornat les ganes...


Després d’un llarg temps començo avui una nova etapa dins d’aquest diari. M’ho vaig proposar aquesta setmana passada quan estava de vacances.
Durant tots aquests mesos de silenci, la meva vida ha patit diferents canvis, no sabria molt bé en quina part es troben, si en la part positiva o negativa, en tot cas sóc conscient que són canvis.
He hagut de prendre decisions importants i que marcaran un abans i un després en la meva vida. Tenir que prendre decisions ja em comença a fatigar. Potser enyoro que algú les prengui per mi. Però això és gairebé impossible quan ho apliques a dones de caràcter i de personalitat “marcada” i gens fàcil. O sigui que acabo deduint que som fruit de la nostre pròpia conseqüència.
Aquest diari, que ha patit un llarg parèntesis, tindrà la mateixa línia que ha tingut sempre. O sigui que hi trobareu poques sorpreses. Lletres que parlaran de moments, pensaments, vivències, sentiments i com no, de política.
Em pregunto perquè he estat tant de temps sense escriure. Suposo que he aplicat una màxima de les meves, “ no facis i no diguis res, si no ho tens clar”, filosofia barata que dona bons resultats.
Ara tampoc se si ho tinc clar, però hi ha ganes d’escriure. O sigui que si vols, ens llegim demà.

P.D en aquest diari, de ben segur i amb els temps que venen segurament parlarem bastant
més de politica a diferencia del "diari de la mar".

Read more...